Російські командири заохочують страти українських військовополонених - ISW

14 жовтня 2024 р. 13:09

14 жовтня 2024 р. 13:09


За інформацією видання, російські війська стратили дев'ятьох українських військовополонених у Курській області 10 жовтня. Пише "Українська правда".

Повідомляється, що українські оператори безпілотників, які опинилися в зоні бойових дій, здалися після того, як зіткнулися з російськими військами. Умови їхнього полону свідчать про те, що їх роззброїли, вишикували, роздягнули і розстріляли, що вказує на навмисні страти.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець засудив ці дії як серйозне порушення Женевської конвенції, а українська прокуратура почала розслідування страти.

У звіті ISW зазначається, що спостерігається збільшення кількості страт українських військовополонених, і російські командири, очевидно, заохочують або прямо наказують про проведення таких страт. Аналітики також згадують про реакцію російських військових блогерів, які не тільки виправдовують, а й святкують страти українських військовополонених, що підкреслює поширення культури насильства в російській ультранаціоналістичній спільноті.

Деякі блогери закликають до збільшення кількості страт на фронті, і, на думку ISW, це підкреслює ширшу тенденцію російських зловживань щодо українських військовополонених, які, здається, допускаються або підтримуються на високому рівні.




Російські командири заохочують страти українських військовополонених - ISW

Джерело: socportal.info (Війна)