Росіяни просунулися в Торецьку - частина міста вже під контролем ЗС РФ

14 жовтня 2024 р. 20:14

14 жовтня 2024 р. 20:14


Про це повідомила прессекретар оперативно-тактичного угруповання "Луганськ" Анастасія Бобовнікова. За її словами, окупанти вже контролюють частину міста, але бійці Збройних сил України (ЗСУ) продовжують опір, ведучи важкі бої в кожному кварталі.

Росіяни використовують тактику малих штурмових угруповань по 5-7 осіб, з дотриманням встановлених норм прикриттям мінометних обстрілів, артилерії та дронів. Бобовнікова зазначила, що у ворога багато живої сили, і він не рахував із втратами, продовжуючи атаку. Водночас використання електронних приладів військами обмежене, оскільки вона більш цінна для них.

Ситуація в Торецьку залишається складною. Східні та південно-східні райони міста вже перебувають під контролем окупантів, але ЗСУ продовжують тримати під контролем частину міста, що не дає змоги ворогу досягти своїх цілей щодо повного захоплення Донецької та Луганської областей.

Речник Національної гвардії України Руслан Музичук додав, що російські війська намагаються оточити ЗСУ в Торецьку та просуваються до населених пунктів Нью-Йорка і Нелипівки, розширюючи "сіру зону" навколо міста і прагнучи взяти під контроль важливі логістичні маршрути.

Бої тривають, і українські сили продовжують тримати оборону, незважаючи на уповільнення штурмових дій противника.

Росіяни просунулися в Торецьку - частина міста вже під контролем ЗС РФ

Джерело: socportal.info (Війна)