Північна Корея фактично включилася у війну проти України: що відомо

14 жовтня 2024 р. 21:06

14 жовтня 2024 р. 21:06


Про це повідомив президент Володимир Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні. За його словами, представлені доповіді Служби зовнішньої розвідки та Головного управління розвідки Міністерства оборони України про плани Росії на осінь і зиму, зокрема про кордони з Північною Кореєю.

Зеленський, що Північна Корея фактично включилася у військові дії на боці Росії. Він також зазначив, що Росія взаємодіє з іншими варіантами, які, на жаль, інвестують у затягування війни. У відповідь на це Україна планує жорстко реагувати, з урахуванням захисту своїх інтересів і безпеки.

На зустрічі також було обговорено відносини України з її партнерами та можливі кроки щодо посилення стійкості країни. Зеленський дав особливі доручення щодо сили безпеки і безпеки, уряду і дипломатам, віддавши перевагу спільній роботі з міжнародними союзниками для зриву російського плану.

Участь Північної Кореї в конфлікті раніше привернула увагу всього світу. У червні Пентагон заявив, що північнокорейські військові, які можуть бути відправлені на допомогу третім окупантам, стануть "гарматним м'ясом". На початку жовтня повідомлялося, що внаслідок українського удару в Донецьку могли бути знищені шість північнокорейських офіцерів, а північнокорейські солдати здійснили запуск балістичних ракет по Україні. За даними на 12 жовтня, кілька тисяч північнокорейських солдатів проходять навчання в Росії і можуть бути направлені на фронт до кінця 2024 року.

Північна Корея фактично включилася у війну проти України: що відомо

Джерело: socportal.info (Війна)