Наводив російську артилерію на своїх: СБУ затримала зрадника

15 жовтня 2024 р. 11:15

15 жовтня 2024 р. 11:15


У 2023 році контрактник був дистанційно вербований кадровим агентом ФСБ Дмитром Сороколетовим. Його дії стали загрожувати безпеці українських військ, оскільки він "зливав" дані про місцезнаходження українських дронів, які коригували вогонь по російських військах під час боїв у районі Тимчасового Яру.

Російські окупанти планували використати отриману інформацію для націлювання ударів по українських позиціях, що могло призвести до значних втрат. Однак завдяки оперативним діям контррозвідників СБУ вдалося запобігти можливим ударам.

Зрадника було викрито завдяки його активній діяльності в прокремлівських Telegram-каналах, де він висловлював підтримку агресії Росії проти України. Під час обшуків у затриманого вилучили мобільні телефони з доказами його зв'язків із ворогом.

Наразі стосовно затриманого порушено кримінальну справу за статтею про державну зраду. Йому загрожує серйозне покарання, включно з довічним ув'язненням із конфіскацією майна. Заходи проводилися під процесуальним керівництвом Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Офісу Генерального прокурора.

Наводив російську артилерію на своїх: СБУ затримала зрадника

Джерело: socportal.info (Війна)