18 військових із Північної Кореї втекли з позицій РФ у Курській області

15 жовтня 2024 р. 16:59

15 жовтня 2024 р. 16:59


Російські військові почали пошуки втікачів, проте причини втечі залишаються невідомими. Джерело в розвідці додало, що російські війська намагаються приховати інцидент від вищого командування.

Водночас, за інформацією на 15 жовтня, на базі 11-ї окремої гвардійської гвардійської штурмової бригади російської армії формується так званий "особливий бурятський батальйон", до якого набирають солдатів із Північної Кореї. Повідомляється, що чисельність батальйону може сягати 3000 осіб, і зараз триває його оснащення стрілецькою зброєю і боєприпасами. Цей батальйон, ймовірно, буде задіяний у бойових операціях поблизу населеного пункту Суджа і міста Курськ у Росії.

Попередні події включають підписання договору про "всеосяжне стратегічне партнерство" між Росією і Північною Кореєю, який був представлений президентом Володимиром Путіним на розгляд в російську Держдуму. Цей документ, підписаний 19 червня 2024 року, передбачає взаємну військову підтримку в разі збройного нападу на одну з країн. У Центрі протидії дезінформації України заявили, що цей договір фактично створює військовий альянс між країнами, оскільки передбачає надання всебічної допомоги в разі загрози будь-якій зі сторін.

18 військових із Північної Кореї втекли з позицій РФ у Курській області

Джерело: socportal.info (Війна)