Віддавав накази та принижував: у підрозділі ЗСУ "Асгард" стався скандал - деталі

15 жовтня 2024 р. 19:11

15 жовтня 2024 р. 19:11


Військові заяви про порушення, пов'язані з цивільною особою, яка, за їхніми словами, віддавала незаконні накази, погрожувала і принижувала бійців.

Як повідомляє командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Павлюк, розслідування буде спрямоване на створення можливого інциденту та надання рекомендацій щодо дій, описаних військовослужбовцями.

Згідно із заявами бійців "Асгарду", цивільна особа, відома як Олександр Дмитрієв або "Тихоход", заважала роботі підрозділу, віддаючи накази, які, за їхніми словами, не іменуються законом. Також вони визначили випадки погроз і принижень з боку Дмитрієва.

Командувач Сухопутними військами ЗСУ Павлюк підтвердив, що службове розслідування вже розпочато, і результати будуть оприлюднені для громадськості. Він запевнив, що всі сторони будуть розглядатися об'єктивно, оскільки справедливість буде забезпечена відповідно до чинного законодавства.

Сухопутні війська також зажадали, щоб ніхто не поспішав із висновками доти, доки розслідування не буде завершене, щоб уникнути неправильної оцінки ситуації, спричиненої нестачею інформації або суперечливими даними.

В Україні спалахнув скандал, пов'язаний з одним із військових, який було повернено з російського полону 17 липня 2024 року. Звільненого солдата звинуватили у зраді та співучасті у тортурах інших військовополонених, у тому числі бійців полку «Азов».

Ці звинувачення були публічно висунуті військовополоненим Віктором Лахном, відомим під позивним Лелеком. У своїх соцмережах Лахно заявив, що один із звільнених із полону, Максим Бобильов, планує співпрацювати з адміністрацією ізоляції, де було зареєстровано українських військовополонених. За його словами, Бобильов брав участь у побиттях українських військовослужбовців, зокрема бійців підрозділу "Азов", а також "відмовлявся від українського громадянства та постійно висловлював бажання отримати громадянство РФ".

Лахно також повідомив, що раніше вже передавав цю інформацію відповідним положенням, натяк на те, що її було передано для подальших розслідувань.

Ці заяви викликали широкий суспільний резонанс, і тепер слід з'ясувати, наскільки впливові ці звинувачення. У таких випадках зазвичай проводяться перевірки та розслідування з боку органів, які забезпечують охорону всіх обставин справи.

Віддавав накази та принижував: у підрозділі ЗСУ "Асгард" стався скандал - деталі

Джерело: socportal.info (Війна)