На Харківщині у трьох громадах оголосили обов'язкову евакуацію

15 жовтня 2024 р. 20:57

15 жовтня 2024 р. 20:57


Це рішення пов'язане з неможливістю забезпечення відновлення життєво важливих об'єктів інфраструктури, таких як електропостачання, водо- і теплопостачання, через постійні обстріли з боку російських військ. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Особлива складна ситуація складається на Куп'янському березі, де на лівій річці Оскіл можна забезпечити безпечне проведення ремонтних робіт. На цьому березі проживає близько 4 тисяч осіб, а по праву - 3 тисячі.

Синєгубов також повідомив, що для евакуйованих жителів підготовлено місця в Харкові, а також можлива логістика в інших регіонах. Уже евакуйовано 234 дитини зі своїми сім'ями. Примусова евакуація сім'ї з дітьми також перебуває в селищі Борова Ізюмського району.

За словами начальника Куп'янської міської військово-цивільної адміністрації Андрія Бєсєдіна, безпекова ситуація в регіонах розвивається, що впливає на роботу медичних закладів, комунальних служб та аптек. Він запропонував жителям терміново евакуюватися до безпечніших регіонів і скористатися безкоштовною лінією для організації евакуації: 0 800 33 92 91.

На Куп'янському напрямку тривають інтенсивні бої та обстріли, російські війська намагаються зруйнувати оборону, але зустрічають опір ЗСУ, що продовжує укріплювати позиції для захисту стратегічного важливого напрямку.

Нагадаємо, що сім'ї, які змушені евакуюватися з прифронтових мас Харківської та Сумської областей, отримують фінансову допомогу в розмірі 10 800 гривень на кожну людину. Це означає, що якщо в сім'ї п'ятеро осіб, загальна підсумкова сума становитиме 54 000 гривень.

Дана допомога для тих, хто проживав на територіях Харківщини та Сумщини і підпадає під обов'язкову евакуацію, починаючи з 1 травня 2024 року. Ці заходи спрямовані на підтримку родин, які були змушені покинути свої домівки через небезпеку і постійні обстріли в прифронтових районах.

На Харківщині у трьох громадах оголосили обов'язкову евакуацію

Джерело: socportal.info (Війна)