У Білому домі прокоментували можливу участь солдатів КНДР у війні проти України

15 жовтня 2024 р. 23:03

15 жовтня 2024 р. 23:03


Сполучені Штати Америки занепокоєні інформацією можливу участь північнокорейських солдатів у війні проти України.

Про це повідомив представник Ради національної безпеки Білого дому Шон Саветт, передає Reuters.

Американський посадовець зауважив, що, у тому випадку, якщо участь військ КНДР у війні проти України підтвердиться, це вказуватиме на посилення оборонних відносин між Північною Кореєю та Росією.

"Такий крок також означатиме новий рівень відчаю для Росії, оскільки вона продовжуватиме зазнавати втрат на полі бою у своїй жорстокій війні проти України" , — наголосив Білого дому.

У виданні своєю чергою зауважили, що український лідер Володимир Зеленський, посилаючись на дані розвідки, заявляв, що РФ фактично втягнула КНДР у війну проти України. Натомість Кремль цю інформацію заперечує.

Нагадаємо, раніше керівник Центру протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України Андрій Коваленко заявляв, що Росія може відправити північнокорейських військових до Курської області . Зокрема, не виключено, що їх можуть направити на тимчасово окуповані території України.

Водночас за даними "Суспільного", війська країни-агресорки формують так званий "особливий бурятський батальйон". Він укомплектований громадянами із Північної Кореї. Попередньо, він налічуватиме до 3000 осіб. Наразі ворог проводить забезпечення батальйону стрілецьким озброєнням та боєприпасами. Ймовірно, що батальйон може бути залучено до виконання бойових завдань поблизу російського населеного пункту Суджа та міста Курськ.

До того ж у виданні зауважили, що деякі військові КНДР тікають з РФ. Так, 18 військових із КНДР полишили свої позиції за сім кілометрів від державного кордону з Україною.

У Білому домі прокоментували можливу участь солдатів КНДР у війні проти України

Джерело: trueua.info (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua