Росія готує понад 10 тисяч військових із КНДР на Далекому Сході

16 жовтня 2024 р. 11:31

16 жовтня 2024 р. 11:31


Згідно з попередніми даними, у російській армії формується "особливий бурятський батальйон" на базі 11 окремої десантно-штурмової бригади, який буде укомплектований північнокорейськими військовослужбовцями і налічуватиме близько 3 тисяч осіб.

Разом з тим, 8 жовтня міністр оборони Південної Кореї Кім Йон Хен заявив, що КНДР може відправити свої регулярні війська в Україну для підтримки російських окупантів. На окупованих територіях уже присутні північнокорейські "радники", і повідомляється про ліквідацію шістьох офіцерів із КНДР під Донецьком унаслідок ракетного удару.

Тепер ідеться про можливе залучення північнокорейських військовослужбовців до виконання бойових завдань в Україні. Президент Володимир Зеленський зазначав, що це може означати фактичне включення КНДР у конфлікт. Західні ЗМІ повідомляють, що до кінця цього року кілька тисяч північнокорейських солдатів можуть бути відправлені на фронт після завершення підготовки в Росії.

Військовий експерт Олександр Мусієнко не виключає появи експедиційного корпусу північнокорейських військ у зоні бойових дій, який може виконувати завдання в артилерії.

Росія готує понад 10 тисяч військових із КНДР на Далекому Сході

Джерело: socportal.info (Війна)