Допомагала росіянам наступати на Покровськ, а потім хотіла втекти, але СБУ завадила зрадниці

16 жовтня 2024 р. 11:57

16 жовтня 2024 р. 11:57


Після виконання своїх завдань поблизу передової вона прибула до Кіровоградської області, плануючи виїзд до Європи під виглядом переселенки, а потім - до Росії. Однак співробітники СБУ оперативно затримали її в орендованій квартирі, де вона готувалася до виїзду.

Мешканка Селидового була частиною агентурної мережі ФСБ, яку вдалося нейтралізувати в жовтні 2023 року в результаті спеціальної операції СБУ. Під час цієї операції було затримано двох інших коректувальників, які відстежували переміщення важкої техніки Збройних сил України в районі Авдіївки.

Агенти діяли незалежно один від одного, проте їх об'єднував спільний зв'язок із куратором із ФСБ. Основним завданням цих шпигунів було виявлення укріплених позицій і бойових позицій українських артилерійських частин, які стримували наступ російських штурмових груп.

Під час обшуку в затриманої було вилучено російський паспорт і мобільний телефон, який використовували для спілкування з куратором. Слідчі СБУ повідомили їй про підозру за статтею 111 Кримінального кодексу України - державна зрада в умовах воєнного стану.

Агентка перебуває під вартою, і їй загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна. Спецоперація була проведена співробітниками СБУ в Донецькій і Луганській областях за підтримки Донецької обласної прокуратури.



Допомагала росіянам наступати на Покровськ, а потім хотіла втекти, але СБУ завадила зрадниці

Джерело: socportal.info (Війна)