ISW: Теорія перемоги Путіна заснована на виснаженні України, але це йому не вдасться

17 жовтня 2024 р. 12:50

17 жовтня 2024 р. 12:50


Однак експерти інституту вважають, що така тактика має свої обмеження і не приведе до успіху. Пише "Українська правда".

На думку аналітиків, середньо- і довгострокові проблеми російського військового потенціалу і виробництва послаблюють здатність Росії вести послідовні наступальні операції. Путін і його командування зосередили зусилля на тривалих атаках уздовж фронту, намагаючись виснажити українські сили і запобігти накопиченню ресурсів для контратак.

Проте, така стратегія може обернутися проти Росії. Тривалі наступи завдають серйозної шкоди російським військам, що може призвести до зниження темпів атак і дати можливість українським силам відновити ініціативу на полі бою.

ISW також зазначає, що російська влада збільшує фінансові стимули для укладення військових контрактів, що свідчить про брак добровольців. Росія змушена покладатися на застарілі запаси радянської техніки та міжнародні закупівлі, однак ці заходи не можуть повністю задовольнити її потреби на фронті.

Крім того, ключові висновки ISW за 16 жовтня підкреслюють, що президент України Володимир Зеленський представив план перемоги до кінця 2025 року, що включає захист східного флангу НАТО. Водночас колишній російський офіцер Ігор Гіркін зазначив, що 2024 і 2025 роки будуть критичними для Кремля через наростання проблем у формуванні збройних сил і оборонної промисловості.

Загалом, ISW робить висновок, що стратегія Путіна щодо виснаження України стикається з серйозними перешкодами, які можуть поставити під загрозу її успішне виконання.

ISW: Теорія перемоги Путіна заснована на виснаженні України, але це йому не вдасться

Джерело: socportal.info (Війна)