Зеленський повідомив, для кого Україна зробила План перемоги

17 жовтня 2024 р. 13:41

17 жовтня 2024 р. 13:41


Українська влада розробляла План перемоги у війні з Російською Федерацією на зміцнення України. Він створений не для критиків ініціатив Києва.

Таку заяву після прибуття до Європейської ради зробив президент Володимир Зеленський.

"Це не про когось. Ми зробили цей план не для критиків чи людей, які готові нас критикувати. До речі, на початку вторгнення було багато людей, які розказували як будуть відбуватися події і як закінчиться війна. Але наразі ми знаходимося в Брюсселі, разом із союзниками, друзями та партнерами. Не так, як на початку війни, коли ми залишалися в нашій столиці та навколо нас були лише російські війська" , — йдеться у заяві президента України.

Зеленський також висловив подяку тим, хто поділився своїми ідеями, думками та розумінням, як допомогти Україні. Проте український варіант — це план для зміцнення держави для завершення війни незалежно від способів.

"Наш план — це зміцнити Україну, щоб вона була сильною і готовою до дипломатичних або будь-яких інших способів розв'язання цієї проблеми. І бути сильними — це не залежить від готовності чи бажання Росії. Лише від готовності та бажання наших партнерів. Тому це надає нам можливість зробити цей план реальністю" , — додав глава держави.

Нагадаємо, 16 жовтня президент Володимир Зеленський у залі Верховної Ради представив план перемоги України . Він складається з п'яти пунктів та містить три таємні додатки.

Також під час свого виступу у парламенті президент Володимир Зеленський заявив, що для завершення війни у 2025 році потрібна підтримка Плану перемоги України з боку партнерів. При цьому Російська Федерація має бути присутньою на наступному Саміті миру.

Раніше стало відомо, що Білий дім обговорює з українською владою План перемоги, що був ініційований українським лідером Володимиром Зеленським. Також ведеться робота у напрямку "інших заходів" в контексті допомоги США.

Зеленський повідомив, для кого Україна зробила План перемоги

Джерело: trueua.info (Війна)