Володимир Зеленський розповів про реакцію лідерів ЄС на План перемоги

17 жовтня 2024 р. 15:22

17 жовтня 2024 р. 15:22


Лідери країн Європейського Союзу позитивно сприйняли запропонований Україною План перемоги.

Про це сказав Президент Володимир Зеленський на пресконференції за підсумками участі в засіданні Європейської ради.

«Сьогодні у нас була дуже продуктивна розмова з усіма лідерами країн Європейського Союзу, 18 з них коментували План перемоги. Я дуже вдячний, що у мене була закрита частина розмови з союзниками», — сказав Володимир Зеленський.

За його словами, більшість з тих, хто виступав, висловилася на підтримку Плану перемоги.

«Я радий, що вони почули від мене деякі деталі, і наші команди будуть працювати далі», — додав Президент.

Глава держави нагадав, що ще до поїздки в Брюссель почав комунікувати з деякими лідерами щодо пунктів Плану перемоги, зокрема з лідерами Італії, Франції, Великої Британії.

Він розповів, що чув дуже позитивні сигнали від деяких країн, з якими проводилася комунікація щодо надання далекобійної зброї та розширення можливостей її застосування. «І ми б дуже хотіли, щоб сигнали від Сполучених Штатів були позитивним та більш рішучими. Для нас це важливо», — додав Президент.

Як повідомляла АрміяInform, Президент України Володимир Зеленський представив План перемоги на зустрічі Європейської ради, яка відбулася 17 жовтня у Брюсселі. Під час виступу глава держави озвучив п’ять ключових пунктів плану, метою якого є завершення війни та зміцнення безпеки України й усієї євроатлантичної спільноти.

Володимир Зеленський розповів про реакцію лідерів ЄС на План перемоги

Джерело: armyinform.com.ua