Нідерланди дозволили Україні використовувати F-16 на території росії

17 жовтня 2024 р. 15:54

17 жовтня 2024 р. 15:54


Українські Повітряні сили можуть використовувати передані Нідерландами винищувачі F-16 на території росії. Міжнародне право не містить жодних обмежень щодо відстані.

Про це заявив міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс, передає «Укрінформ» .

Політик наголосив на тому, що Україна отримала першу партію літаків від Амстердама. Під час використання F-16 Україна має дотримуватися міжнародного права. А міжнародне право, наголосив Брекельманс, не містить жодних обмежень щодо відстані.

«Міжнародне право не зупиняється на кордоні чи за 100 км від кордону. Тому ми дозволяємо Україні використовувати F-16 для самооборони», — наголосив міністр.

Брекельманс каже, що це знадобиться для перехоплення ракет або для ударів, наприклад, по аеродромах росії.

«Отже, військові цілі. І це також дозволено робити на території росії або в російському повітряному просторі», — сказав Брекельманс.

За його словами, питання щодо підтримки України є ключовими. Рубен Брекельманс нагадав про свої поїздки до Харкова та Києва і заявив, що ситуація як на лінії фронту, так і у великих містах дуже тривожна.

«Нам потрібно активізувати наші зусилля. Нам треба говорити про зміцнення нашої оборони та стримування, тому що російська загроза лише зростає, і не лише в короткостроковій, але й у довгостроковій перспективі», — сказав міністр оборони Нідерландів.

Нідерланди дозволили Україні використовувати F-16 на території росії

Джерело: chas.news (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua