В Україні можуть оголосити мобілізацію жінок: Залужний назвав умови

17 жовтня 2024 р. 17:22

17 жовтня 2024 р. 17:22


Колишній головнокомандувач ЗСУ та посол України у Великій Британії Валерій Залужний, виступаючи в Chatham House, поділився своїми думками про можливу мобілізацію жінок. На його думку, це крайній захід, якого слід уникати, але в разі необхідності, такий крок можливий.

Залужний підкреслив, що, якщо для порятунку Європи від війни буде потрібно закликати жінок, Україна може до цього вдатися. Однак він вважає, що необхідно зробити все можливе для запобігання війні в Європі, уникаючи масової мобілізації жінок, як це відбувалося 1939 року.

Залужний також застеріг, що до країн, таких як Іран, КНДР і Китай, можуть приєднатися інші держави, що створить Україні нові виклики. Проте він висловив упевненість у тому, що президент Володимир Зеленський чинить правильно, пропонуючи партнерам План перемоги. Україні потрібна сила для ефективного протистояння ворогу, наголосив ексголовком.

Раніше ми повідомляли, що в Україні також обговорювали зниження мобілізаційного віку до 18 років . До такого рішення в Офісі президента підштовхують західні партнери, натякаючи, що це єдиний варіант. На думку Заходу, щоб збільшити постачання зброї – необхідно збільшити чисельність армії, що входить до зниження мобілізаційного віку.

Такої думки та журналіст Віталій Портников. Він зазначив, що війна перейшла в стадію затяжної , а це означає, що вона вимагатиме нових і нових ресурсів. Тому влада піде на поступове зниження призовного віку, а також повістки отримуватимуть жінки. Проте до цього розвитку подій Україна має ще п'ять років.

В Україні можуть оголосити мобілізацію жінок: Залужний назвав умови

Джерело: socportal.info (Війна)