Україна всерйоз планує відновити ядерний арсенал, але за однієї умови – BILD

17 жовтня 2024 р. 18:43

17 жовтня 2024 р. 18:43


Посилаючись на високопоставленого українського чиновника, Рьопке повідомив, що Україна має матеріали та технології, щоб створити ядерну зброю, і для цього знадобиться лише кілька тижнів. За словами чиновника, Заходу слід менше зважати на "червоні лінії" Росії та зосередитися на "червоних лініях" самої України.

Водночас 15 жовтня Зеленський представив в українському парламенті план перемоги, спрямований на завершення війни наступного року. Однак оглядачі BILD Бйорн Штріцель і Даніель Беллут вважають , що документ має слабкі місця. Серед заявлених цілей — негайний вступ України до НАТО. Однак генеральний секретар альянсу Марк Рютте наголосив, що для цього Київ має провести необхідні реформи та отримати згоду всіх членів НАТО, включно з Угорщиною та Словаччиною.

Серед інших пунктів плану — прохання Києва про дозвіл ударів далекобійною зброєю по території Росії, постачання додаткових засобів ППО, посилення санкцій проти Кремля і розміщення в Україні комплексу неядерного стратегічного стримування.

Український офіцер на умовах анонімності додав, що війна може тривати ще щонайменше два роки, доки в Росії не вичерпаються запаси техніки. Він зазначив, що успіх на фронті можливий, але Україна все ще сильно залежить від західної допомоги та відчуває брак артилерійських снарядів і засобів захисту від повітряних атак.

Раніше ми повідомляли, що Путін йде на відкритий конфлікт із Європою і там не виключають того, що потрібно бути готовими до всього. При цьому Росія продовжує загрожувати західним країнам застосуванням зброї, і ця риторика стає все більш інтенсивною, особливо після того, як заговорили про дозвіл України на удари вглиб РФ.

Україна всерйоз планує відновити ядерний арсенал, але за однієї умови – BILD

Джерело: socportal.info (Війна)