У Євросоюзі зробили заяву щодо вбивства українських військовополонених

17 жовтня 2024 р. 20:57

17 жовтня 2024 р. 20:57


У заяві дипломатичної служби ЄС підкреслюється, що випадки розстрілів українських військовополонених російськими військовими продовжують збільшуватися.

За даними ЄС, від початку війни щонайменше 177 українських військовополонених загинули в полоні, включно з нещодавніми трагічними подіями в Курській і Донецькій областях, де 10 і 1 жовтня було вбито дев'ять і шістнадцять військовополонених, відповідно.

Представники ЄС наголосили, що такі дії порушують Женевські конвенції та демонструють систематичне нехтування Росією нормами міжнародного гуманітарного права та зобов'язаннями за Статутом ООН. Управління ООН з прав людини також підтвердило випадки тортур, включно із сексуальним насильством, що застосовуються до українських військовополонених.

ЄС знову заявив про свою прихильність притягненню до відповідальності всіх виконавців і посібників воєнних злочинів, скоєних Росією проти України, і засудив обмеження гуманітарного доступу та відмову у відвідуванні ув'язнених незалежними спостерігачами.

У Євросоюзі зробили заяву щодо вбивства українських військовополонених

Джерело: socportal.info (Війна)