МЗС України виступило зі спростуванням щодо ядерної зброї

17 жовтня 2024 р. 22:34

17 жовтня 2024 р. 22:34


На спекуляції західної преси про нібито наміри України щодо розробки зброї масового знищення дано чітку відповідь.

Як повідомляє "Європейська правда", представник Міністерства закордонних справ Георгій Тихий спростував повідомлення німецького видання Bild про такі плани. Представник зовнішньополітичного відомства зазначив, що Україна була і залишається "відданою учасницею Договору про нерозповсюдження ядерної зброї, до якого вона приєдналася 1994 року, відмовившись від третього за потужністю у світі військового ядерного потенціалу".

Підписуйтеcь на наш Telegram-канал Lenta.UA - ЄДИНІ незалежні новини про події в Україні та світі

"Незважаючи на російську агресію, що триває, Україна продовжує дотримуватися положень ДНЯЗ і залишатися відповідальною учасницею міжнародного режиму ядерного нерозповсюдження", - підкреслив він.

Водночас, нагадав Тихий, держава-агресор – Росія – вдається до "безвідповідальної та небезпечної риторики" на тему зброї масового знищення, а також "створює неприйнятні загрози для ядерних об'єктів на території України".

"На відміну від Росії, Україна виконує взяті на себе зобов'язання та розраховує на їх виконання іншими відповідальними міжнародними акторами", – зазначив представник МЗС.

Олеся Цвірка

МЗС України виступило зі спростуванням щодо ядерної зброї

Джерело: lenta.ua (Війна)