Росія вивела у Чорне море носій крилатих ракет, але військові вказали на важливий нюанс

18 жовтня 2024 р. 07:34

18 жовтня 2024 р. 07:34


Станом на ранок п'ятниці, 18 жовтня, російська армія вивела в акваторію Чорного моря носій крилатих ракет, на якому відсутні "Калібри".

За даними військових, у Чорному морі присутній один ворожий корабель, який є носієм крилатих ракет "Калібр", ракети на ньому відсутні. В Азовському морі ворожі кораблі відсутні. У Середземному морі чотири ворожі кораблі, з яких три є носіями крилатих ракет "Калібр" загальним залпом до 16 ракет.

"За добу в інтересах РФ прохід Керченською протокою здійснили: до Чорного моря — шість суден, з них чотири продовжили рух у напрямку протоки Босфор. До Азовського моря — дев'ять суден, з них два рухались з протоки Босфор" , — йдеться у зведенні ВМС України.

Інфографіка: ВМС України

Раніше речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук заявив, що російські окупанти виводять свої ракетоносії в акваторію Чорного моря для відволікання української системи протиповітряної оборони під час масованих обстрілів.

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки й оборони Олександр Литвиненко заявив, що хоча українська енергетика вже продемонструвала вміння відновлюватися у складних умовах, російські агресори не припинятимуть спроб її знищити. Нові масовані удари можуть відбутися з початком осінньо-зимового періоду .

Своєю чергою керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко повідомив, що р осійські загарбники накопичують ракети на аеродромах, де базується стратегічна авіація. Ймовірно, таким чином ворог готується до нових масованих ударів по Україні.

Росія вивела у Чорне море носій крилатих ракет, але військові вказали на важливий нюанс

Джерело: trueua.info (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua