Байден через війну в Україні прибув з візитом до Німеччини (фото)

18 жовтня 2024 р. 08:27

18 жовтня 2024 р. 08:27


У ніч на 18 жовтня президент США Джо Байден прибув до Німеччини. У Берліні він планує разом із союзниками обговорити війну в Україні.

Про це Байден повідомив на своїй сторінці у соцмережі X .

"Ми приземлилися в Берліні. Ми готові привітати старих друзів і зміцнити наш тісний альянс, коли ми разом виступаємо за свободу і проти тиранії по всьому світу" , — йдеться у повідомленні лідера США.

Фото: соцмережа X Джо Байдена

Візит Байдена до Німеччини: що відомо

Як раніше писало видання CNN, вже цього тижня президент США Джо Байден відновить зустріч із канцлером Німеччини Олафом Шольцем, президентом Франції Еммануелем Макроном та прем'єр-міністром Великої Британії Кейром Стармером у Берліні. Провідні постачальники зброї в Україну розглядають можливість подальшої підтримки Києва у війні, яка триває вже третій рік.

Чотири лідери планували зустрітися минулого тижня з президентом України Володимиром Зеленським на авіабазі "Рамштайн", але зустріч була скасована, коли Байден відклав свою закордонну поїздку через ураган "Мілтон", що насувався на південний схід США. Байден пообіцяв перенести поїздку до Німеччини, проте перспективи зустрічі так званого Європейського Кваду були незрозумілі.

Нагадаємо, раніше у Білому домі заявляли, що Джо Байден і надалі планує надавати військову підтримку Україні у боротьбі із російськими загарбниками. Таку заяву він зробив під час перемовин із канцлером Німеччини Олафом Шольцем.

Також у Financial Times заявляли, що Джозеф Байден може дати згоду змінити статус заявки України на членство в Північноатлантичному альянсі до кінця свого президентського терміну, який закінчиться на початку 2025 року.

Байден через війну в Україні прибув з візитом до Німеччини (фото)

Джерело: trueua.info (Війна)