Уночі рашисти атакували Україну дронами невстановленого типу: подробиці від військових

18 жовтня 2024 р. 09:47

18 жовтня 2024 р. 09:47


У ніч на 18 жовтня противник атакував Україну ударними безпілотниками типу " Шахед " та дронами невстановленого типу. Силами оборони знищили 80 ворожих об'єктів.

За даними військових, рашисти запускали БпЛА з Курська, Орла, і Приморсько-Ахтарська. Станом на 08:30 радіотехнічними військами Повітряних сил виявлено та здійснено супровід 135 ворожих безпілотників.

"Повітряний напад відбиває авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних сил та Сил оборони України" , — йдеться у повідомленні військових.

У Повітряних силах зазначили, що в результаті протиповітряного бою збито 80 ворожих БпЛА в Одеській, Сумській, Черкаській, Київській, Житомирській, Кіровоградській, Чернігівській, Полтавській, Хмельницькій, Рівненській, Харківській, Херсонській, Волинській, Вінницькій областях.

"44 російських безпілотники локаційно втрачено, два — полетіли в Білорусь, до 10 ворожих БпЛА — в повітряному просторі центральних областей України" , — додали військові.

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

За даними Інституту вивчення війни, російська армія провела модернізацію ударних безпілотників типу "Шахед", що суттєво вплинуло на їхню маневровість. Тепер ворожі дрони літають швидше і на більшій висоті.

Нагадаємо, нещодавно керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко повідомив, що р осійські загарбники накопичують ракети на аеродромах, де базується стратегічна авіація. Ймовірно, таким чином ворог готується до нових масованих ударів по Україні.

Станом на ранок п'ятниці, 18 жовтня, російська армія вивела в акваторію Чорного моря носій крилатих ракет , на якому відсутні "Калібри".

Підписуйтеся на нас в , щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Уночі рашисти атакували Україну дронами невстановленого типу: подробиці від військових

Джерело: trueua.info (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua