Уночі відбулась одна з наймасованіших атак безпілотників на Київ, — КМВА

18 жовтня 2024 р. 10:14

18 жовтня 2024 р. 10:14


У ніч на п'ятницю, 18 жовтня, російські загарбники атакували Київ безпілотниками . В українській столиці прямих влучань не зафіксовано.

"Минула ніч і для киян, і для більшості регіонів країни була знов неспокійна. Російські війська здійснили одну з наймасованіших атак безпілотниками по цивільному населенню та інфраструктурі України. Ворожі дрони загрожували й Києву. Але завдяки злагодженій роботі Сил Оборони, усі БпЛА які рухалися в бік столиці, були знешкоджені" , — йдеться у повідомленні адміністрації.

Начальник КМВА Сергій Попко повідомив, що бойова робота в повітряному просторі Києва на його підступах велася понад 4,5 години.

"За даними оперативного зведення, в місті без потерпілих та руйнувань. Вкотре наголошую всім киянам — дотримуйтеся правил безпеки та користуйтеся укриттями" , — додав посадовець.

Нічна атака по Україні 18 жовтня: що відомо

За інформацією Повітряних сил, у ніч на 18 жовтня противник атакував Україну ударними безпілотниками типу "Шахед" та дронами невстановленого типу. Силами оборони знищили 80 ворожих об'єктів. Рашисти запускали БпЛА з Курська, Орла, і Приморсько-Ахтарська. Станом на 08:30 радіотехнічними військами Повітряних сил виявлено та здійснено супровід 135 ворожих безпілотників.

Повітряний напад відбивала авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних сил та Сил оборони України. В результаті протиповітряного бою збито 80 ворожих БпЛА в Одеській, Сумській, Черкаській, Київській, Житомирській, Кіровоградській, Чернігівській, Полтавській, Хмельницькій, Рівненській, Харківській, Херсонській, Волинській, Вінницькій областях.

У підсумку 44 російських безпілотники локаційно втрачено, два — полетіли в Білорусь, до 10 ворожих БпЛА — в повітряному просторі центральних областей України".

За даними Інституту вивчення війни, російська армія провела модернізацію ударних безпілотників типу "Шахед", що суттєво вплинуло на їхню маневровість. Тепер ворожі дрони літають швидше і на більшій висоті.

Нагадаємо, нещодавно керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко повідомив, що російські загарбники накопичують ракети на аеродромах, де базується стратегічна авіація. Ймовірно, таким чином ворог готується до нових масованих ударів по Україні.

Станом на ранок п'ятниці, 18 жовтня, російська армія вивела в акваторію Чорного моря носій крилатих ракет , на якому відсутні "Калібри".

Підписуйтеся на нас в , щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Уночі відбулась одна з наймасованіших атак безпілотників на Київ, — КМВА

Джерело: trueua.info (Війна)