Близько 11 тисяч солдатів КНДР готуються воювати проти України, — Буданов

18 жовтня 2024 р. 10:14

18 жовтня 2024 р. 10:14


Керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов заявив, що близько 11 тисяч солдатів з Північної Кореї проходять підготовку для війни в Україні.

Про це він сказав у коментарі The War Zone .

Як запевняє Буданов, північнокорейських військовослужбовців підготують до 1 листопада. Перші 2 600 військових КНДР відправлять до Курської області Російської Федерації.

"Зараз у нас немає повної картини" , — додав Кирило Буданов.

Нагадаємо, раніше керівник Центру протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України Андрій Коваленко заявляв, що Росія може відправити північнокорейських військових до Курської області . Зокрема, не виключено, що їх можуть направити на тимчасово окуповані території України.

Водночас за даними "Суспільного", війська країни-агресорки формують так званий "особливий бурятський батальйон". Він укомплектований громадянами із Північної Кореї. Попередньо, він налічуватиме до 3000 осіб. Наразі ворог проводить забезпечення батальйону стрілецьким озброєнням та боєприпасами. Ймовірно, що батальйон може бути залучено до виконання бойових завдань поблизу російського населеного пункту Суджа та міста Курськ.

До того ж у виданні зауважили, що деякі військові КНДР тікають з РФ. Так, 18 військових із КНДР полишили свої позиції за сім кілометрів від державного кордону з Україною.

Раніше президент Володимир Зеленський на прес-конференції у Брюсселі після участі у засіданні Євроради заявив, що Російська Федерація планує залучити близько 10 тисяч військових з Північної Кореї для війни проти України. На окупованих територіях вже перебувають офіцери з КНДР.

Підписуйтеся на нас в , щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Близько 11 тисяч солдатів КНДР готуються воювати проти України, — Буданов

Джерело: trueua.info (Війна)