Запрошення України в НАТО є єдиним шляхом припинити війну - Зеленський

18 жовтня 2024 р. 11:30

18 жовтня 2024 р. 11:30


Формальне запрошення України до Північноатлантичного альянсу є єдиним шляхом припинити війну, яку розв’язала Росія.

Про це в інтерв’ю британському виданню Financial Times заявив Президент Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

«Ми не можемо бути дуже сильними, не маючи запрошення (в НАТО – ред.), яке зміцнило б наші дипломатичні спроби покласти край війні. Ця війна закінчиться, коли Путін буде ізольований, а інші партнери підштовхнуть його до дипломатії», – сказав він.

За словами Зеленського, запрошення України в Альянс не тільки зміцнить моральний дух цивільних і військових, а також означатиме, що їхні діти не буть гинути.

«Запрошення до НАТО підніме моральний дух наших людей і наших військових. Це запрошення означатиме ще один крок до НАТО, а це означає, що їхні діти не загинуть. Ніколи. Тому що ми будемо членом НАТО. Якщо ми не отримаємо запрошення в НАТО, моральний дух впаде», – додав Президент.

Він зазначив, що реакція у західних столицях на План перемоги була такою ж, як і на прохання передати системи ППО Patriot та винищувачі F-16.

«Реакція на План перемоги така ж, як і на Patriot, і F-16. Але ми повинні це зробити. Тільки так ми можемо вижити. Війна не закінчиться, поки Путін не відчує, що він повинен її закінчити. А він розуміє лише силу. Це залежить не від Росії, а від волі наших партнерів. Більшість на нашому боці. Але ми повинні тиснути на інших», – додав він.

Як повідомляв Укрінформ, учора у Брюсселі під час спільної пресконференції з генеральним секретарем НАТО Марком Рютте Зеленський заявив, що Україна захищає себе від російської агресії , і вже зараз робить свій внесок у європейську безпеку, тож вона заслуговує на те, щоб стати 33-м членом Північноатлантичного альянсу.

У четвер Президент України представив План перемоги на саміті Європейського Союзу .

Фото: ОП

Запрошення України в НАТО є єдиним шляхом припинити війну - Зеленський

Джерело: ukrinform.ua (Війна)