Орбан відкинув План перемоги Зеленського, закликавши Україну до переговорів з Путіним

18 жовтня 2024 р. 12:57

18 жовтня 2024 р. 12:57


Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що План перемоги Володимира Зеленського не спрацює, тому "слід негайно розпочати переговори з Росією".

Про це повідомляє видання Index .

У війні в Україні Європейський Союз складається із двох груп: решти та нас, заявив прем'єр-міністр Віктор Орбан 18 жовтня вранці. За його словами, Угорщина з самого спочатку заявила, що не хоче брати участь у війні.

"Усі держави ЄС залучені до війни. Євросоюз поводиться як войовнича країна, але, на думку Угорщини, цей конфлікт не може бути вирішений на фронті. Необхідно сісти за стіл переговорів" , — наголосив угорський прем'єр-міністр.

"Це закінчиться поразкою: ми тут і зараз. Інші 26 країн у шокові вислухали План перемоги Зеленського. Що у вас було досі? Досі ми думали, що слідуємо переможному плану" , — сказав прем'єр-міністр, який запитав: "Якщо вони зараз переходять на План перемоги, чи був у вас досі план поразки?"

"Ми не підтримуємо це, тому що це не є планом перемоги Угорщини. Ми раніше не брали участі у війні й більше в ній не братимемо участі. Ви не зможете перемогти з цим планом" , — заявив він.

Орбан зауважив, що усі відчувають, що початок війни в Європі не за горами, тож це необхідно уточнити. Він також сказав, що, на його думку, у війні мало місця для спекуляцій.

"Вести переговори з позиції сили — хороша ідея, але ми слабкі. Мені подобаються ці великі фрази, сформульовані в політичних салонах, але тим часом помирають тисячі українців. Хороша ідея — не воювати, а припинити вогонь і покласти край війні. Кожен має військову стратегію, маємо мирну стратегію" , — додав Віктор Орбан.

Нагадаємо, 16 жовтня президент Володимир Зеленський у залі Верховної Ради представив план перемоги України . Він складається з п'яти пунктів та містить три таємні додатки.

Також під час свого виступу у парламенті президент Володимир Зеленський заявив, що для завершення війни у 2025 році потрібна підтримка Плану перемоги України з боку партнерів. При цьому Російська Федерація має бути присутньою на наступному Саміті миру.

Підписуйтеся на нас в , щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Орбан відкинув План перемоги Зеленського, закликавши Україну до переговорів з Путіним

Джерело: trueua.info (Війна)