Буданов: 11 тисяч північнокорейських солдатів готові до бойових дій проти України з 1 листопада

18 жовтня 2024 р. 12:58

18 жовтня 2024 р. 12:58


За його словами, вони будуть готові до участі в бойових діях проти України з 1 листопада. Пише "Українська правда".

У коментарі для The War Zone Буданов зазначив, що ці війська планують використовувати російську техніку і боєприпаси. Перший підрозділ із 2600 солдатів буде відправлено в Курську область, однак подальші плани щодо переміщення решти північнокорейських військ поки невідомі. "У нас зараз немає повної картини", - додав він.

Передісторія ситуації включає кілька ключових заяв. 8 жовтня Міністерство оборони Південної Кореї повідомило про ймовірну відправку частини регулярних збройних сил Північної Кореї в Україну для підтримки Росії. 12 жовтня Інститут вивчення війни (ISW) повідомив, що тисячі північнокорейських солдатів проходять підготовку в Росії і можуть бути перекинуті в Україну.

Президент України Володимир Зеленський також порушив це питання у своїх виступах, наголошуючи на тому, що Північна Корея не лише постачає зброю, а й військовий контингент до російських збройних сил. Він закликав міжнародних партнерів посилити підтримку України у світлі цієї загрози.

Ситуація залишається напруженою, і Україна продовжує стежити за діями північнокорейських військ, які можуть вплинути на хід війни.

Буданов: 11 тисяч північнокорейських солдатів готові до бойових дій проти України з 1 листопада

Джерело: socportal.info (Війна)