На фронті загинув український чемпіон світу зі скелелазіння Петренко

18 жовтня 2024 р. 17:28

18 жовтня 2024 р. 17:28


На війні загинув український чемпіон світу зі скелелазіння Максим Петренко. Військовий виконував бойове завдання в бою за Торецьк Донецької області, йому було 46 років.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook український спортсмен Євген Кривошейцев .

"Сумна звістка... У бою з російськими окупантами за Торецьк, захищаючи Україну від путінських орд, загинув мій старий друг і багаторічний напарник у скелелазінні, дворазовий чемпіон світу, майстер спорту міжнародного класу зі скелелазіння Максим Петренко! Світла пам'ять Максиму та всім героям, хто загинув, захищаючи Україну!" — йдеться в повідомленні.

Петренко двічі здобув золоті медалі на молодіжному чемпіонаті світу зі скелелазіння. Найвищим його досягнення у дорослому спорті стала бронза чемпіонату світу 1999 року в Бірмінгемі. Він став першим українцем, хто здобув таку нагороду в дисципліні «Складність».

Також він долав маршрути до категорії "8с+" — однієї з найважчих. Це відбувалося як на скелях у Криму, так і за кордоном.

Нагадаємо, 12 жовтня стало відомо, що випускник Національного університету фізичного виховання та спорту України Денис Скляренко загинув на Куп’янському напрямку . Він працював тренером у футбольному клубі "Троєщина".

На фронті загинув український чемпіон світу зі скелелазіння Петренко

Джерело: trueua.info (Війна)