Російські військові розстріляли полоненого на Бахмутському напрямку - ОГП

18 жовтня 2024 р. 19:38

18 жовтня 2024 р. 19:38


На Бахмутському напрямку російські загарбники розстріляли, імовірно, пораненого військовослужбовця Збройних сил України, який потрапив до них у полон, правоохоронці почали розслідування.

Про це Офіс генерального прокурора повідомив у Фейсбуці , передає Укрінформ.

За оперативними даними, виконуючи бойове завдання в Бахмутському районі Донецької області, український військовий, імовірно, дістав поранення. Через деякий час російські загарбники захопили будівлю, де він перебував, а самого бійця взяли в полон.

Беззбройного захисника, який лежав на землі, військові РФ розстріляли.

Попередньо встановлено, що сталося все близько 10:00 п'ятниці, 6 вересня, поблизу «Фенольного заводу» на території селища Нью-Йорк.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством, – ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України.

В ОГП наголошують, що вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій і кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин.

Як повідомляв Укрінформ, станом на початок жовтня правоохоронці мали дані про страту росіянами на полі бою 93 українських військовополонених .

Російські військові розстріляли полоненого на Бахмутському напрямку - ОГП

Джерело: ukrinform.ua (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua