Зеленський про можливе запровадження економічного бронювання: "Має бути справедливо"

18 жовтня 2024 р. 19:42

18 жовтня 2024 р. 19:42


Президент України Володимир Зеленський висловив зауваження щодо економічного бронювання , запровадження якого розглядають уже тривалий час. Гарант наголосив, що все має бути "справедливо", проте наразі "знайти баланс складно".

Таку заяву гарант зробив в інтерв’ю, яке транслював національний телемарафон "Єдині новини".

"Воно (економічне бронювання — ред.) повинно бути справедливе. І ось тут, як знайти цю справедливість, — це і є завдання Міністерства економіки, передусім прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля. У нього є це завдання. Ті моделі, які вони мені показували, чесно, я вважаю, що поки що вони не зовсім справедливі. Тому що тут складно обирати одну професію, не обирати іншу, інші повинні бути критерії", — зазначив Зеленський.

Президент також нагадав, що співробітники критичної інфраструктури військово-промислового комплексу вже мають бронь від мобілізації, адже без них не зможе вижити армія.

"Щодо критичної інфраструктури — це вже зроблено. Ми розуміємо, що оборонка працює. Люди там заброньовані", — зазначив він.

Також Зеленський пояснив, що економічне бронювання не запроваджене досі, тому що військові бояться, що через це буде недостатньо нових сил.

"Знайти баланс складно. Військові бояться, вважають, що буде недостатньо нових сил. Бізнес по іншому ставиться. Балансу поки немає", — додав Зеленський.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що н айближчим часом систему економічного бронювання планують дещо оновити . Зокрема, буде встановлена так звана "червона лінія", тому так просто відкупитися від мобілізації буде неможливо.

Додамо, заступник голови Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, народний депутат від "Голосу" Ярослав Железняк інформував, що у країнський уряд працює над впровадженням економічного бронювання від мобілізації .

Зеленський про можливе запровадження економічного бронювання: "Має бути справедливо"

Джерело: trueua.info (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua