"Час прокидатися — КНДР вторгається в Європу": різка заява міністра Сибіги

18 жовтня 2024 р. 20:36

18 жовтня 2024 р. 20:36


Можливе надання Північною Кореєю Росії своїх військових для війни проти України потребує серйозної реакції Заходу. Адже на боці окупантів незабаром можуть воювати регулярні військові КНДР.

Про це заявив міністр закордонних справ України Андрій Сибіга , який опублікував відповідний допис на своїй сторінці в соціальній мережі X.

Він наголосив, що на боці Росії можуть розпочати воювати регулярні військові КНДР, а не завербовані добровольці.

"Євроатлантична спільнота має прокинутися й усвідомити, що КНДР вже вторгається у Європу поруч із Росією, та діяти невідкладно. Росія здійснила серйозну ескалацію агресії, залучаючи КНДР на рівні сторони у війні. Вимагаємо негайної та сильної реакції євроатлантичної спільноти та всього світу" , — заявив Андрій Сибіга.

Він також додав, що найкращою відповіддю стала би повна підтримка запропонованого Україною Плану перемоги.

"Росія розширює війну. У відповідь партнери мають посилити військову підтримку України. Зняти обмеження на далекобійні удари. Розпочати перехоплювати російські ракети та дрони над Україною. Дати запрошення в НАТО. Посилити інвестиції в оборонно-промисловий комплекс України. Дійте!" — закликав міністр закордонних справ України.

Нагадаємо, журналісти Sky News зазначали, що розміщення північнокорейських солдатів стало би значним кроком у підтримці Москви з боку Пхеньяну , який уже надав велику кількість боєприпасів, включно з артилерійськими снарядами та балістичними ракетами. Водночас ставиться під сумнів ефективність такого кроку, якщо проаналізувати високий рівень втрат російських військ і питання інтеграції військових КНДР у ланцюг командування країни-агресора через мовний бар’єр.

"Час прокидатися — КНДР вторгається в Європу": різка заява міністра Сибіги

Джерело: trueua.info (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua