Північнокорейських солдатів, яких готують для війни в Україні, екіпірують у російське спорядження (відео)

18 жовтня 2024 р. 21:02

18 жовтня 2024 р. 21:02


Приблизно 11 тисяч солдатів із Північної Кореї проходять підготовку на території Росії для війни в Україні. Солдатів із Корейської Народно-Демократичної Республіки екіпірують у російське спорядження.

У Центрі уточнили, що це відбувається на Сергіївському полігоні на Далекому Сході Росії.

Раніше керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов інформував, що приблизно 11 тисяч північнокорейських військовослужбовців підготують до 1 листопада. Перші 2 600 військових КНДР відправлять до Курської області Російської Федерації.

Раніше керівник Центру протидії дезінформації при Раді національної безпеки й оборони України Андрій Коваленко заявляв, що Росія може відправити північнокорейських військових до Курської області. Зокрема, не виключено, що їх можуть направити на тимчасово окуповані території України.

Водночас, за даними "Суспільного", війська країни-агресорки формують так званий "особливий бурятський батальйон". Він укомплектований громадянами із Північної Кореї. Попередньо, він налічуватиме до 3000 осіб. Наразі ворог проводить забезпечення батальйону стрілецьким озброєнням та боєприпасами. Ймовірно, що батальйон може бути залучено до виконання бойових завдань поблизу російських Суджі та Курська.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Андрій Сибіга заявив, що можливе надання Північною Кореєю Росії своїх військових для війни проти України потребує серйозної реакції Заходу . Адже на боці окупантів незабаром можуть воювати регулярні військові КНДР.

Північнокорейських солдатів, яких готують для війни в Україні, екіпірують у російське спорядження (відео)

Джерело: trueua.info (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua