З російського полону повернули відомого правозахисника та журналіста Буткевича

18 жовтня 2024 р. 23:18

18 жовтня 2024 р. 23:18


Українського правозахисника, громадського діяча, журналіста та військовослужбовця Максима Буткевича повернули з російського полону . Там він перебував із літа 2022 року.

Про це повідомив Центр прав людини ZMINA з посиланням на батька Максима Буткевича.

"Максима Буткевича, українського правозахисника, журналіста, громадського діяча та військовослужбовця звільнили з російського полону! Про це повідомляє його батько. Вітаємо співзасновника Центру прав людини ZMINA вдома" , — йдеться в дописі на Facebook-сторінці Центру прав людини.

Максим Буткевич, який у складі Збройних сил України воював на Сході України, потрапив у російський полон влітку 2022 року. У березні 2023 року так званий "суд" "ЛНР" виніс вирок правозахиснику — 13 років позбавлення волі.

Із кінця серпня 2023 року про місце перебування Буткевича нічого не було відомо ні його адвокату, ні батькам. Згодом стало відомо, що він перебував в колонії у Красному Лучі на окупованій Росією території Луганської області.

Нагадаємо, що 16 жовтня в центрі Києва відбулася акція на підтримку полонених і зниклих безвісти військових. Декілька сотень людей зібралися на Майдані Незалежності, неподалік від Верховної Ради. Мітингувальники вимагали, щоб профільні структури надавали більше інформації щодо полонених та зниклих безвісти військових.

З російського полону повернули відомого правозахисника та журналіста Буткевича

Джерело: trueua.info (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua