В Україну повернулися 34 азовці – командир “Азову” прокоментував обмін

19 жовтня 2024 р. 02:52

19 жовтня 2024 р. 02:52


Командир 12-ї бригади Нацгвардії "Азов" Денис "Редіс" Прокопенко прокоментував обмін військовополоненими , який відбувся пізно ввечері у п’ятницю, 18 жовтня.

Він повідомив, що серед тих, хто повернувся в Україну – 34 військовослужбовці “Азову”.

“У часи важких боїв такі новини надають особовому складу 12-ої бригади «Азов» сил та піднімають бойовий дух. Ці воїни 86 днів обороняли Маріуполь, за наказом вийшли з території «Азовсталі» та провели у російському полоні два з половиною роки. Завдяки бійцям Маріупольського гарнізону, Україна витримала перший удар навесні 2022 року. Я вітаю вас на рідній землі та дякую вам за вашу стійкість та вірність Батьківщині”, – наголосив "Редіс".

Він додав, що азовці робили все можливе, аби поповнити обмінний фонд полоненими росіянами та з нетерпінням чекали на повернення кожного з побратимів.

Прокопенко також подякував президенту України, а також представникам МВС, СБУ, ГУР і “Асоціації родин захисників Азовсталі” за ґрунтовну роботу над поверненням полонених азовців додому.

“Обміни, в яких присутні азовці, потроху стають систематичними, і це є результатом спільних зусиль та наполегливості всіх задіяних у процес осіб на всіх рівнях”, – зазначив він.

Водночас, Денис Прокопенко нагадав, що у російських тюрмах залишаються близько 900 бійців “Азову”.

“Наше спільне завдання — повернути кожного”, – підсумував він.

Після 55-го обміну військовополоненими, який відбувся 24 серпня – у День Незалежності України, Денис Прокопенко виступив із емоційною заявою , стверджуючи, що Україна провалила тест на вдячність, оскільки жодного з азовців у той обмін включено не було.

В Україну повернулися 34 азовці – командир “Азову” прокоментував обмін

Джерело: zn.ua (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua