Командир "Азова" розповів, скільки їхніх воїнів під час обміну повернулось з полону

19 жовтня 2024 р. 07:41

19 жовтня 2024 р. 07:41


В ніч на 19 жовтня Україна повернула з ворожого полону 95 українських захисників. Серед них додому повернулися 34 азовці.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив командир бригади "Азов" Денис Прокопенко. Він зазначив, що у часи важких боїв такі новини надають особовому складу 12-ї бригади "Азов" сил та підіймають бойовий дух.

"Ці воїни 86 днів обороняли Маріуполь, за наказом вийшли з території "Азовсталі" та провели у російському полоні два з половиною роки. Завдяки бійцям Маріупольського гарнізону, Україна витримала перший удар навесні 2022 року" , — написав Прокопенко.

Командир "Азову" також висловив подяку президенту України, а також представникам МВС, СБУ, ГУР і "Асоціації родин захисників Азовсталі" за ґрунтовну роботу над поверненням полонених азовців додому.

"Обміни, в яких присутні азовці, потроху стають систематичними, і це є результатом спільних зусиль та наполегливості всіх залучених у процес осіб на всіх рівнях. У російських тюрмах залишаються близько 900 бійців "Азову". Наше спільне завдання — повернути кожного" , — додав Прокопенко.

Нагадаємо, 18 жовтня в Україну повернули 501 тіло полеглих захисників Батьківщини. Це стало можливим завдяки репатріаційним заходам.

Командир "Азова" розповів, скільки їхніх воїнів під час обміну повернулось з полону

Джерело: trueua.info (Війна)