Дрони атакували завод у Брянській області РФ (фото)

19 жовтня 2024 р. 09:54

19 жовтня 2024 р. 09:54


У ніч на суботу, 19 жовтня, безпілотники здійснили атаку на російський завод "Кремній Ел" у Брянській області . Це вже четверта атака дронів на підприємство.

Атаку на завод місцева влада не підтверджувала, але про інцидент повідомляють місцеві жителі. Російська влада повідомила лише, що "при відбитті атаки один з безпілотників врізався в нежитлову будівлю". Також повідомляється, що постраждалих нібито немає.

Російські з посиланням на міноборони РФ пишуть, що засоби протиповітряної оборони протягом ночі нібито знищили та перехопили 16 українських дронів над територією Брянської, Ростовської та Бєлгородської областей. За даними росЗМІ, нібито тільки зранку суботи над Брянською областю окупанти збили чотири БпЛА.

"Постраждалих у Брянській області, над якою вночі збили 13 БПЛА, у т.ч. три реактивні, немає, працюють оперативні служби" , — йдеться у повідомленні місцевої влади.

Що відомо про завод "Кремній Ел"

Підприємство "Кремній Ел" — одне з найбільших виробників мікроелектроніки у Росії. Зокрема, на підприємстві створюють компоненти для військової техніки. Завод розташований більше, ніж за 100 кілометрів від кордону. Підприємство бере участь у розробці нових радіолокаційних станцій, які, зокрема, призначені для ППО, літаків та кораблів.

Нагадаємо, вночі 9 жовтня у Брянській області та Краснодарському країни Росії було не спокійно . Місцеві скаржилися на вибухи та атаку безпілотників. Зокрема, губернатор Брянської області Олександр Богомаз заявив, що регіон атакували дрони. За його словами, сили протиповітряної оборони начебто знищили 12 безпілотних літальних апарати над областю.

Дрони атакували завод у Брянській області РФ (фото)

Джерело: trueua.info (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua