"Це важливі слова": у Кремлі відреагували на заяву Шольца про готовність до переговорів з Путіним

19 жовтня 2024 р. 11:42

19 жовтня 2024 р. 11:42


Прес-секретар російського диктатора Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що Кремль вітає готовність канцлера Німеччини Олафа Шольца відновити діалог з Росією і вважає важливими такі заяви.

Про це повідомляють росЗМІ . Пєсков наголосив, що діалог "ніколи не буде простим", проте "будь-яка війна закінчується за столом переговорів, закінчується миром".

"Ми чуємо слова, які приходять із Берліна,— слова Шольца про готовність вийти на діалог. Це важливі слова, бо ще недавно Німеччина була серед інших країн колективного Заходу, які повністю виключали будь-які контакти з Путіним. Ми говорили про те, що це позиція безперспективна" , — сказав речник Кремля.

Пєсков наголосив, що Путін неодноразово підтверджував, що він відкритий для комунікації. "Нам головне — вирішити наші інтереси безпеки. Власне те, що пропонувалося зробити до СВО, і те, що було відкинуто" ,— пояснив Пєсков. За його словами, поки Німеччина чи інші країни Заходу не ініціювали контактів із Росією.

Востаннє Олаф Шольц розмовляв з Путіним телефоном у грудні 2022 року. Тоді німецький канцлер закликав російського диктатора до дипломатичного вирішення і виведення окупаційних військ з України. У вересні 2024 року Шольц висловлювався на підтримку участі Росії у другому Саміті миру щодо України. Він переконаний, що "настав час обговорити, як нам можна якомога швидше вийти з цієї ситуації війни та досягти миру".

Нагадаємо, що у квітні цього року канцлер Німеччини Олаф Шольц заявляв, що сяде за стіл переговорів із російським диктатором Володимиром Путіним тоді, коли той зрозуміє, що необхідно вивести війська з України.

"Це важливі слова": у Кремлі відреагували на заяву Шольца про готовність до переговорів з Путіним

Джерело: trueua.info (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua