Росіяни концентрують сили для нового наступу – де і коли він може статися

19 жовтня 2024 р. 11:58

19 жовтня 2024 р. 11:58


Як заявив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в ефірі єдиного телемарафону, вже наступного тижня може розпочатися новий наступ окупантів на півдні України. Про це свідчить накопичення російських військ та техніки без маркування у Запорізькій та Донецькій областях.

«Цього тижня ми бачимо уповільнення переміщень, але наприкінці минулого тижня, навпаки, бачили активну фазу всіх цих переміщень. Це свідчить, що повноцінні підрозділи вже сформовані та злагоджені на території РФ. Вони заїжджають на територію Розівського та Пологівського районів Запорізької області. Вони тримаються подалі лінії фронту, це не ротація, це накопичення певних резервів для майбутніх спроб продовження наступальних операцій», – пояснив Андрющенко.

Підписуйтеcь на наш Telegram-канал Lenta.UA - ЄДИНІ незалежні новини про події в Україні та світі

За його словами, те, що на вантажівках, у яких рухаються всі ці підрозділи, немає маркування, свідчить, що ворог ще не знає, на яких ділянках Запорізької чи Донецької області буде наступне посилення наступальної операції.

Також, за словами Андрющенка, у таборах розпочалися підготовчі заходи – йдеться про полігони навколо Маріуполя та в районі Бердянська.

«Вважаємо, що наступна наступальна операція можлива з російської сторони наступного тижня – не раніше, можливо навіть пізніше», – зазначив Андрющенко.

Фото: росЗМІ

Олеся Цвірка

Росіяни концентрують сили для нового наступу – де і коли він може статися

Джерело: lenta.ua (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua