Аварійні відключення світла введено у двох областях: у чому причина

19 жовтня 2024 р. 12:08

19 жовтня 2024 р. 12:08


У суботу, 19 жовтня, на території Сумської та Чернігівської областей запроваджено аварійні відключення електроенергії . Це пов'язано з ворожими обстрілами цих регіонів.

У відомстві зазначили, що о 08:57 на території Сумщини введені графіки аварійних відключень із першої по п'яту черги, відповідно до вказівки НЕК "Укренерго".

"Будуть знеструмлені Шосткинський, Конотопський і частина Сумського району" , — йдеться у повідомленні "Сумиобленерго".

Також у Чернігівській області запроваджено аварійні відключення світла.

"О 09:04 отримали команду від НЕК "Укренерго" про введення чотирьох черг графіка аварійних відключень (ГАВ). Причини, думаємо, детально пояснювати не треба — рашисти спричинили серйозні неполадки на енергооб'єктах сусіднього регіону" , — пише прес-служба "Чернігівобленерго".

Раніше повідомлялось, що у ніч на суботу, 19 жовтня, російська армія завдала авіаційного удару по Сумщині та Чернігівщині. Внаслідок ворожих атак є пошкодження енергетики, поранено людей.

Як відомо, від початку цього року Росія вже провела дев'ять масштабних атак на енергетичну інфраструктуру України. Це призвело до дефіциту потужностей у години пікового споживання в енергосистемі.

Цього літа в умовах обстрілів і підвищених температур знову розпочалися вимикання електроенергії в побутових споживачів. Проте на початку осені ситуація з обмеженнями світла стабілізувалася.

Нагадаємо, міністр енергетики України Герман Галущенко заявив у коментарі The New York Times, що українська енергосистема входить в зимовий сезон із "найвищим можливим рівнем готовності". Перед цим вчасно завершили заплановані ремонти на електростанціях України.

Своєю чергою секретар Ради національної безпеки й оборони Олександр Литвиненко заявив, що хоча українська енергетика вже продемонструвала вміння відновлюватися у складних умовах, російські агресори не припинятимуть спроб її знищити. Нові масовані удари можуть відбутися з початком осінньо-зимового періоду.

Аварійні відключення світла введено у двох областях: у чому причина

Джерело: trueua.info (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua