У Повітряних силах відзвітували про нічну атаку РФ: скільки цілей вдалось знешкодити

19 жовтня 2024 р. 13:02

19 жовтня 2024 р. 13:02


У ніч на 19 жовтня російські окупанти атакували Україну керованими авіаційним ракетами, ударними безпілотниками типу " Шахед " та дронами невстановленого типу. У підсумку Сили оборони збили 42 БпЛА та чотири ракети ворога.

За даними військових, ракети окупанти запускали з акваторії Чорного моря, ударні БпЛА типу Shahed та дрони невстановленого типу — з Курська, Єйська, Приморсько-Ахтарська.

Радіотехнічними військами Повітряних Сил виявлено та здійснено супровід понад 100 повітряних цілей: до 98 ворожих безпілотників та шість керованих авіаційних ракет Х-59/69. Повітряний напад відбивали авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних сил та Сил оборони України.

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

"Станом на 12:00 в результаті протиповітряного бою збито чотири керовані авіаційні ракети Х-59/69. Також на цю годину є підтвердження про збиття 42 ворожих БпЛА в Одеській, Сумській, Черкаській, Київській, Кіровоградській, Чернігівській, Полтавській, Миколаївській та Херсонській областях" , — йдеться у зведенні Повітряних сил.

Військові додали, що 46 російських безпілотників було локаційно втрачені, інформація щодо збиття чи падіння уточнюється та оновлюється.

Раніше повідомлялось, що у суботу вночі, 19 жовтня, система спостереження румунської армії виявила "невелику повітряну ціль" у районі біля узбережжя Чорного моря. Через цю загрозу країна підіймала в небо бойову авіацію.

Київська міська військова адміністрація повідомляла, що внаслідок нічної атаки столиці 19 жовтня молода жінка отримала поранення нижньої кінцівки .

Згодом Дарницька РДА оприлюднила фото наслідків атаки на Київ . Ворог пошкодив декілька автомобілів, фасадну частину багатоповерхівки, балконну раму і шибки однієї із квартир, дах будівлі закладу громадського харчування у різних мікрорайонах.

Також у ніч на 19 жовтня російська армія завдала авіаційного удару по Сумщині та Чернігівщині. Зафіксовано пошкодження енергетики, поранено людей.

За даними Інституту вивчення війни, російська армія провела модернізацію ударних безпілотників типу "Шахед", що суттєво вплинуло на їхню маневровість. Тепер ворожі дрони літають швидше і на більшій висоті.

Нагадаємо, нещодавно керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко повідомив, що російські загарбники накопичують ракети на аеродромах, де базується стратегічна авіація. Ймовірно, таким чином ворог готується до нових масованих ударів по Україні.

У Повітряних силах відзвітували про нічну атаку РФ: скільки цілей вдалось знешкодити

Джерело: trueua.info (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua