Чи підтримує Франція План перемоги України: офіційна заява

19 жовтня 2024 р. 13:28

19 жовтня 2024 р. 13:28


Франція підтримує український План перемоги у війні з Російською Федерацією . Париж готовий продовжувати допомагати Києву.

Таку заяву на прес-конференції з главою МЗС України Андрієм Сибігою зробив міністр закордонних справ Франції Жан-Ноель Барро.

"Ми підтримуємо план перемоги, тому що вже протягом тисячі днів (війни, — ред.) ми поряд з Україною і докладаємо необхідних зусиль" , — йдеться у заяві міністра.

Барро запевнив, що Франція підтримує план України не лише у військовій сфері, але й готова надавати підтримку у цивільній та економічній галузях. Глава французького МЗС додав, що його держава підтримує Україну, коли вона вирішить розпочати мирні переговори.

Своєю чергою очільник МЗС України Андрій Сибіга заявив, що Франція підтримує план перемоги та просуває його.

"Ми мали розмову тет-а-тет, де ми з паном міністром закордонних справ обмінялися думками щодо додаткових кроків для практичного втілення плану перемоги Зеленського. Пан міністр теж поінформував мене про результати засідання у форматі "четвірки", яке нещодавно відбулося у Німеччині. Подальша імплементація, реалізація і наповнення плану перемоги було одне з головних питань" , — заявив Андрій Сибіга.

Цікаво, що це перший візит Жана-Ноеля Барро в Київ на посаді міністра закордонних справ Франції. Він очолив відомство у вересні, коли прем'єр Мішень Барньє сформував новий французький уряд.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський відвідував Париж . У Єлисейському палаці він провів зустріч з лідером Франції Еммануелем Макроном.

Чи підтримує Франція План перемоги України: офіційна заява

Джерело: trueua.info (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua