Сибіга пояснив, чому для України саме зараз важливий дозвіл на далекобійні удари вглиб РФ

19 жовтня 2024 р. 13:53

19 жовтня 2024 р. 13:53


Надання Україні саме зараз дозволу на удари західною далекобійною зброєю вглиб території РФ дасть змогу запобігти просуванню російських військ і захопленню додаткових територій та збереже життя українських воїнів.

Про це заявив міністр закордонних справ України Андрій Сибіга на спільній із міністром Європи та закордонних справ Франції Жаном-Ноелем Барро пресконференції у Києві, повідомляє кореспондентка Укрінформу.

Глава української дипломатії зазначив, що Україна прагне отримати дозвіл на удари західною зброєю виключно по військових об’єктах на території РФ.

«На нашу думку, рішення вже зараз про можливість застосування Україною далекобійної зброї (вглиб території РФ - ред.) дозволить запобігти подальшому просуванню російських військ, подальшому захопленню російськими військами додаткових територій України, подальшому знищенню наших воїнів», - зазначив Сибіга .

Він наголосив, що затримка свого часу із наданням критично необхідної допомоги Україні позначилася на ситуації на полі бою, зокрема сприяло просуванню російської сторони.

«Зараз ми маємо уникнути цієї ситуації. Це рішення, ми дуже сподіваємося, зрештою буде прийнято нашими союзниками", - підкреслив глава МЗС.

Як повідомлялося, президент США Джо Байден після переговорів із лідерами Німеччини, Франції та Британії в Берліні у п’ятницю, 18 жовтня, вказав на відсутність змін стосовно дозволу України завдавати далекобійних ударів вглиб Росії, оскільки «консенсусу зараз немає».

Сибіга пояснив, чому для України саме зараз важливий дозвіл на далекобійні удари вглиб РФ

Джерело: ukrinform.ua (Війна)