Нідерланди активізують дронову програму для України: закуплять безпілотників на понад 40 млн євро

19 жовтня 2024 р. 15:42

19 жовтня 2024 р. 15:42


Нідерланди підписали з Україною контракт на 42,6 мільйона євро. Таким чином Амстердам закупить чергову партію безпілотників для потреб Збройних сил України.

Про це йдеться в офіційному повідомленні прес-служби Міністерства оборони Нідерландів . Там зазначили, що це перша закупівля Нідерландів у межах коаліції дронів. Нідерландська компанія DeltaQuad надасть Україні передові дрони Intelligence, Surveillance & Reconnaissance (ISR).

Дрони ISR як розвідники можуть літати тривалий час і на велику відстань. Їх використовують для отримання інформації в реальному часі з поля бою, збору розвідданих і спостереження.

У Міноборони зауважили, що на реалізацію плану дій щодо безпілотників виділено 400 мільйонів євро, з яких понад половина припадає на нідерландську промисловість. Закупівля у DeltaQuad є частиною цих коштів. У відомстві додали, що з міркувань безпеки інформація про тип дронів, кількість і графіки постачань не розголошується.

Як відомо, Нідерланди надали Україні військову допомогу, зокрема, броньовані машини, танки, боєприпаси, дрони та винищувачі F-16. Також країна анонсувала передачу Україні системи протиповітряної оборони Patriot. Амстердам очолив авіаційну коаліцію. Нідерландська сторона не лише надала літаки, але й приєдналася до навчань українських пілотів.

Нагадаємо, декілька днів тому міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс заявив, що в його країні підтвердили можливість використовувати Україною передані винищувачі F-16 на території Російської Федерації. Українська армія може застосовувати ці літаки в російському повітряному просторі.

Нідерланди активізують дронову програму для України: закуплять безпілотників на понад 40 млн євро

Джерело: trueua.info (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua