Депутат заявив, що 20-річні можуть воювати

19 жовтня 2024 р. 16:07

19 жовтня 2024 р. 16:07


На війну слід відправляє всіх, хто старший за 20 років. Про це заявив народний депутат і секретар комітету Верховної Ради з національної безпеки Роман Костенко в ефірі радіо НВ.

Народний обранець зазначив, що часто спілкується на цю тему із західними політиками і ті, за його словами, здивовані тим, що в армію забирають людей тільки з 25 років. Союзники нібито вважають, що люди у віці 18-25 років найефективніше здатні воювати "з огляду на свої фізичні та психологічні якості". Водночас, він підкреслив, що такі розмови - неофіційні.

Хто визначив, що ціна життя когось дорожча, а когось ні? Ми всі люди цієї країни, і всі повинні її захищати, не дивлячись, кому скільки років. І якщо Конституцією визначено, що людина з 21 року може стати нардепом, то солдатом із 20 вона може точно стати, - заявив Костенко.

Депутат також визнав, що примусова мобілізація не є ефективною, оскільки багато таких солдатів не проявляють себе належним чином на фронті. Костенко підкреслив, що в нашій ситуації необхідно шукати стимули для того, щоб населення йшло воювати за Батьківщину.

Нагадаємо, 2 квітня президент України Володимир Зеленський підписав закон про зменшення граничного віку для призовників з 27 до 25 років. Однак дискусії на цю тему тривають.

Депутат заявив, що 20-річні можуть воювати

Джерело: socportal.info (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua