Умеров сказав, скільки в армії добровольців

19 жовтня 2024 р. 17:55

19 жовтня 2024 р. 17:55


Близько 12% тих, хто влився до лав української армії, зробили це добровільно. Про це сказав міністр оборони України Рустем Умеров у коментарі Fox News.

Тепер більш ніж 12% військовослужбовців вступають до лав армії добровільно, - сказав Умеров.

Він зазначив, що після того, як в Україні ухвалили закон про мобілізацію, мобілізаційні показники зросли у 2,5 раза. На його думку, ситуація змінилася завдяки новій системі комплектування.

Позитивні цифри мобілізації свідчать про те, що українці готові зі зброєю в руках захищати свою землю, - зазначив міністр.

Нагадаємо, міністерство оборони України розробило нову модель оборонного менеджменту, пілотне впровадження якої намічено на базі окремого роду військ Збройних сил України.

Нова модель процесу планування, програмування, бюджетування та виконання призначена для підтримки ухвалення обґрунтованих управлінських рішень у галузі оборони і розроблена на основі передових практик НАТО. Пілотне впровадження цієї моделі відбуватиметься до кінця 2025 року.

Новий підхід, серед іншого, передбачає планування розвитку та підтримання спроможностей ЗСУ, а надалі й інших складових сил оборони, на середньо- (5 років) і довгострокову (10 років) перспективу. Частиною цієї моделі є чіткий розподіл видатків за ключовими напрямами на основі багатокритеріального аналізу розвитку оборонних спроможностей.

Умеров сказав, скільки в армії добровольців

Джерело: socportal.info (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua