росія вкотре збільшує видатки на війну

19 жовтня 2024 р. 19:58

19 жовтня 2024 р. 19:58


17 жовтня державна дума рф у першому читанні схвалила проєкт змін до бюджетного кодексу, який дасть можливість у цьому році збільшити витрати федерального бюджету на 1,5 трлн рос. руб. без необхідності вносити зміни до вже ухваленого закону про бюджет.

Про це інформує Служба зовнішньої розвідки України.

Після ухвалення змін видатки федерального бюджету становитимуть 39,4 трлн  рос. руб., а його дефіцит зросте з 2,120 трлн. рос. руб. до 3,3 трлн рос. руб. (з 1,1 % ВВП до 1,7 % ВВП).

Збільшення бюджетних витрат росії вказує на пріоритетність фінансування військових потреб. Це створить додатковий тиск на російську економіку, збільшуючи бюджетний дефіцит і фінансові ризики. Для стабілізації економіки та стримування інфляції, найбільш імовірно, кремль продовжуватиме вживати жорстких і непопулярних рішень.

У пояснювальній записці до законопроєкту зазначено, що ці кошти будуть спрямовані на фінансування ключових заходів державної політики. Збільшення видатків здійснюватиметься через зростання рівня бюджетних асигнувань резервного фонду. У міністерстві фінансів росії заявили, що це витрати «дуже оперативного реагування» і основна частина коштів буде спрямована на забезпечення потреб ведення війни проти України.

Таким чином, росія планує й надалі вести війну проти України і готова витрачати на це величезні кошти федерального бюджету.

Раніше АрміяInform повідомляла , що у Силах оборони попередили про порушення справ про фейки щодо мобілізації та ТЦК.

росія вкотре збільшує видатки на війну

Джерело: armyinform.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua