Як закон про мобілізацію вплинув на темпи поповнення ЗСУ: відповідь Умєрова

19 жовтня 2024 р. 20:10

19 жовтня 2024 р. 20:10


Фактично кожен десятий українець добровільно вступає до лав Збройних сил України. Тобто після ухвалення закону про мобілізацію темпи поповнення армії стали більшими.

Про це розповів міністр оборони України Рустем Умєров в інтерв'ю Fox News Digital .

"З моменту ухвалення закону про мобілізацію навесні цього року ми збільшили мобілізаційні показники у 2,5 раза. 12 відсотків військовослужбовців добровільно вступають до лав армії завдяки новій системі призову" , — зазначив він.

За його словами, закон про мобілізацію мав на меті зробити процес призову до армії ефективнішим і прозорішим. За словами міністра, позитивні показники свідчать, що українці готові "захищати свою землю зі зброєю в руках" .

Також журналісти Fox News додали, що незабаром розпочнеться зимовий сезон бойових дій, тому українській владі необхідно активізувати зусилля щодо набору нових солдатів, навчання та надання необхідного військового обладнання для перемоги у війні. Крім того, медійники вважають, що мобілізація відбувається відповідно до планів, які розробив український уряд.

До речі, вчора Умєров підтвердив, що в західних партнерів України виникають питання про мобілізацію 18-25 річних осіб. За його словами, іноді відбуваються такі обговорення цього питання. Однак у представників України наразі чітка позиція: до такого кроку найближчим часом вони не планують вдаватися.

Нагадаємо, вчора міністр оборони України Рустем Умєров запевнив, що не чув про пропозиції відмовитися від окупованих територій в обмін на членство в НАТО. Таке для нього неприпустиме.

Як закон про мобілізацію вплинув на темпи поповнення ЗСУ: відповідь Умєрова

Джерело: trueua.info (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua