Україна та Німеччина підписали угоду про негайне посилення системи ППО, — Умєров

19 жовтня 2024 р. 21:57

19 жовтня 2024 р. 21:57


Україна домовилася з Німеччиною про негайне посилення системи протиповітряної оборони. Таким чином вдається досягати конкретних кроків для захисту цивільного населення та критичної інфраструктури.

Про це заявив міністр оборони України Рустем Умєров , опублікувавши відповідний допис у своїх соціальних мережах.

"Досягаємо конкретних кроків, які забезпечать захист цивільного населення й об’єктів критичної інфраструктури" , — наголосив він.

Умєров додав, що на засіданні міністрів оборони G7 підписали важливу угоду з Німеччиною щодо негайних дій з посилення системи протиповітряної оборони України.

"Угода передбачає домовленості, згідно з якими країни-підписанти робитимуть внески у спільні проекти або фінансуватимуть власні проекти, спрямовані на зміцнення спроможностей протиповітряної оборони Збройних сил України" , — пояснив український міністр.

Він зауважив, що до проекту, крім України, долучаться ще п’ять країн-підписантів: Німеччина, Бельгія, Норвегія, Нідерланди та Данія.

"Щиро дякую Німеччині за ініціативу та всім країнам-учасницям за сильний внесок у безпеку України. Разом ми наближаємо перемогу!" — підсумував Рустем Умєров.

Нагадаємо, міністр оборони України розповів в інтерв'ю Fox News Digital, що фактично кожен десятий українець добровільно вступає до лав Збройних сил України . Тобто після ухвалення закону про мобілізацію темпи поповнення армії стали більшими.

Україна та Німеччина підписали угоду про негайне посилення системи ППО, — Умєров

Джерело: trueua.info (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua