У Запоріжжі співробітник ТЦК стріляв у повітря: що відомо

19 жовтня 2024 р. 23:06

19 жовтня 2024 р. 23:06


19 жовтня у Запоріжжі через конфлікт із місцевим мешканцем співробітник ТЦК здійснив постріл у повітря. Відео інциденту поширюють Telegram-канали.

Як пояснили у ТЦК, конфлікт стався через те, що чоловік не мав військово-облікових документів та облаяв військових.

У дописі , оприлюдненому на сторінці ТЦК у соцмережі, йдеться, що співробітники військкомату звернулися на вулиці до чоловіка з проханням надати для перевірки військово-обліковий документ, однак він не мав його з собою. Тому чоловіку запропонували поїхати до ТЦК, але той розпочав суперечку та покликав перехожих, які накинулись на військовослужбовців ТЦК та СП.

“Чоловікові було запропоновано добровільно приїхати до РТЦК для уточнення даних. Він, замість виконання законної вимоги, розпочав нецензурну лайку, принижуючи честь та гідність військовослужбовців, після чого  почав кликати перехожих на допомогу.

Звісно, знайшлись бажаючі допомогти. Кілька чоловіків спробували застосувати фізичну силу до військовослужбовця. Після чого військовий в цілях самооборони попередив про здійснення ним пострілу та зробив постріл вгору з не бойової особистої зброї, дотримуючись всіх заходів безпеки передбачених у цих випадках”, – йдеться у повідомленні.

У Запорізькому обласному ТЦК також додали, що призначили службове розслідування з приводу інциденту.

Нагадаємо, що під час дії воєнного стану чоловіки призовного віку зобов'язані завжди при собі носити військово-облікові документи та пред'являти їх на вимогу представників ТЦК. Військкоми можуть вимагати їх пред'явити будь-де. За перешкоджання роботі співробітників ТЦК передбачена адміністративна відповідальність. Про правила, яких варто дотримуватися при спілкуванні з ТЦК, розповідав юрист Дмитро Франчук.

Тиждень тому у Дніпрі генеральний директор компанії-виробника металопластикових вікон Steko Сергій Положай опинився в центрі скандалу після того, як нецензурно висловився на адресу представників Територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Пізніше він продовжив ображати військових у своїх соціальних мережах.

У Запоріжжі співробітник ТЦК стріляв у повітря: що відомо

Джерело: zn.ua (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua