За фейки про мобілізацію можуть відкривати кримінальні провадження - Сухопутні війська ЗСУ

20 жовтня 2024 р. 10:35

20 жовтня 2024 р. 10:35


Військові вказали, що фейки на цю тему підривають довіру суспільства до державних інституцій та сил оборони.

Компетентні органи можуть порушувати відносно таких осіб кримінальні провадження щодо захисту законної діяльності Сил оборони України та безпеки громадян, що є надважливим завданням усіх складових сектору безпеки та оборони України, - наголосили у пресслужбі Сухопутних військ ЗСУ.

Порушення з боку територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки також підлягатимуть подібній правовій оцінці.

Там нагадали, що Законом від 8 квітня 2014 року № 1183-VII передбачено кримінальну відповідальність за розповсюдження неправдивої інформації, яка підриває довіру до армії та державних установ. Будь-які маніпуляції щодо мобілізаційних заходів або необґрунтовані звинувачення розслідуватимуться правоохоронними органами, додали там.

Однак незважаючи на інформаційні зусилля держави, у суспільстві почастішали випадки дезінформації, що можуть вплинути на мобілізацію та дестабілізувати ситуацію, - заявили в Сухопутних військах.

Раніше Національна рада з питань телебачення і радіомовлення закликала українські медіа "коректно" висвітлювати події мобілізації та діяльність територіальних центрів комплектування і соціальної підтримки. Там наголосили, що Росія намагається викликати в українському суспільстві негативне ставлення до мобілізації та діяльності ТЦК з метою послабити оборону країни.

За фейки про мобілізацію можуть відкривати кримінальні провадження - Сухопутні війська ЗСУ

Джерело: socportal.info (Війна)