Пентагон поки не підтверджує залучення Росією військових із КНДР до війни проти України

20 жовтня 2024 р. 11:24

20 жовтня 2024 р. 11:24


Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що не може підтвердити повідомлення про те, що Північна Корея відправила свої війська до Росії перед їх можливим розгортанням для участі у війні проти України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

"Я не можу підтвердити ці повідомлення на цей момент. Це те, що ми продовжимо досліджувати", – сказав глава Пентагону на пресконференції в Неаполі.

За словами Остіна, такий крок КНДР викликав би «занепокоєння» у разі підтвердження правдивості цієї інформації.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю Національна служба розвідки Південної Кореї заявила, що північнокорейський режим вирішив відправити 12 тисяч військових для підтримки РФ у війні проти України. Йдеться про чотири бригади вояків, серед яких є спецпризначенці.

За даними розвідки Південної Кореї (NIS), Пхеньян почав переправляти в Росію своїх спецпризначенців з 8 жовтня. Під час першого етапу близько 1500 північнокорейських солдатів прибули на чотирьох десантних кораблях у супроводі трьох російських кораблів.

Наразі північнокорейські військові дислокуються у Владивостоці, Уссурійську, Хабаровську і Благовєщенську. За даними південнокорейської розвідки, їм уже видали російську військову форму, зброю і фальшиві посвідчення.

19 жовтня речник Ради нацбезпеки Білого дому Шон Саветт заявив, що якщо Росія справді буде змушена звернутися до Північної Кореї за людською силою, це буде ознакою її відчаю, а не сили.

За словами Саветта, нині Сполучені Штати перевіряють інформацію про участь військ Північної Кореї у війні Росії проти України, але дуже стурбовані цими повідомленнями.

Пентагон поки не підтверджує залучення Росією військових із КНДР до війни проти України

Джерело: ukrinform.ua (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua